Duríssim cop repressiu a Austria contra el moviment d’alliberament animal

    Aproximadament a les 6:15 del matí del passat 21 de maig del 2008 efectius de la unitat espe4cial d’assalt de la policia de Viena [WEGA] fortament armats van irrompre a les cases de diversos activistes per l’alliberament animal austríacs. En la majoria de casos les detencions es van produir tirant a terra les portes de les cases i despertant els seus habitants a punta de pistola.

    Un cop emmanillats i forçats a posar-se de cara al terra o la paret, quan van considerar que la situació estava controlada els agents van començar el registre de les dependències. Harald Balluch, director de la VGT (Associació contra les granges factoria) descriu com va ser l’assalt al seu domicili. “Em va despertar el soroll de la porta al caure, immediatament després un grup de persones armades i encaputxades rodejaven el llit on dormim la meva novia i jo mentre ens apuntaven amb les seves armes. Al mateix temps em cridaven que si em movia em dispararien al cap. Tenim dos gossos vells que van ser tractats de manera molt dolenta. Col podeu imaginar els quatre estàvem terroritzats.”

    Un total de 23 domicilis particulars i oficines de diverses organitzacions van ser objecte de l’operatiu policial a Viena, L’Àustria Baixa, Styria i Tirol. 10 persones van ser detingudes i continuen sota arrest. Els registres van ser intensos. En aquests es van confiscar ordinadors, telèfons mòbils, vídeos, fotografies, càmeres, diversos documents, gravacions, bases de dades i material divers. Entre els detinguts hi ha membres de les organitzacions BAT, VGT, VGÖ, WTV, Vier Pfoten, i individualitats particulars. Un total de 7 organitzacions han estat el blanc de l’operació policial i 10 persones detingudes. Després d’una setmana de detenció no hi ha càrrecs fonamentals en la seva contra.

    La base d’aquesta actuació és l’acusació de la pertinència d’aquestes persones a una organització criminal, emparant-se en l’article 278a del codi penal austríac. Llei similar al 270bis italià o a la llei antiterrorista espanyola, en quant a la funció compartida de justificar jurídicament la persecució política de la dissidència. Als detinguts se’ls acusa de forma poc específica de 31 delictes, inclosos atacs incendiaris, trencament de vidres i pintades. Els encausats s’enfronten, en principi, a càrrecs que poden implicar condemnes de presó des de els 5 mesos fins als 5 anys. Tots els càrrecs han estat construïts al voltant de la campanya de lluita que des de fa 2 anys s’està duent a terme contra la cadena de tendes pelleteres Kleider Bauer.

    La dimensió de l’operació policial ha estat de gran magnitud. Les organitzacions MTD, VGT, RaspekTiere i Tier Wege s’han quedat sense mitjans bàsics per a continuar les seves activitats. La comunicació s’ha complicat al trobar-se tots els números de telèfon confiscats, això com telèfons mòbils, direccions de correu electrònic i dades necessàries per a actualitzar les seves planes Web. Ni tant sols els hi és possible, en aquest moment, recaptar donacions dels seus membres, motiu pel qual ja han començat les tasques de creació de noves infraestructures tècniques.

    Els advocats representants dels deu acusats han interposat queixes formals contra la policia, al·legant una sèrie de violacions de drets humans. Aquestes violacions inclouen detencions sense càrrecs dels empresonats en preventiva, ús de la força innecessària durant els registres i mostres d’ADN preses de dos dels detinguts sense el seu consentiment, sent obligats a col·laborar per la força.

    Pàgina web del grup de suport austríac: http://antirep2008.lnxnt.org/

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: