Diversos sabotatges contra l’explotació animal a Barcelona, Girona i València en els darrers mesos

En els últims dies han aparegut a diferents mitjans comunicats de grups que reivindiquen petits sabotatges contra la propietat d’explotadors d’animals. La primera d’aquestes accions data del 9 de novembre, i segons el comunicat va consistir en llençar pintura vermella a la seu de Barcelona de la multinacional Novartis, client del laboratori d’experimentació animal HLS, contra el qual s’esta duent a terme una campanya d’acció internacional. Els autors del sabotatge també expliquen que van realitzar pintades als voltants com “Novartis deixa HLS” i adverteixen que aquesta acció és tant sols el principi.

També recentment ha sortit a la llum un altre comunicat en el que un altre grup afirma haver atacat la nit del 21 de desemblre la casa a Barcelona d’una directiva de l’empresa DuPont (també client del laboratori HLS), trencant els vidres del portal amb pedres en el que seria el quart atac en un any contra aquesta persona.

Deixant de banda aquests actes de pressió contra individus i empreses relacionades amb l’experimentació animal, altres sabotatges han tingut lloc en territori català contra la ramaderia intensiva industrial i més concretament contra la industria pelletera. 

El 28 de novembre una botiga de l’empresa pelletera Escada van fer pintades i van bloquejar els panys de les persianes. Cinc pelleteries de Barcelona van rebre la nit del 4 de desembre el mateix tracte, i unes altres cinc el passat dimecres dia 19.

També a Girona  una pelleteria va ser atacada el passat mes de novembre segons el diari “20minutos” i una granja intensiva d’anecs per a foie-gras dels voltants de la zona va rebre la visita d’un grup que va alliberar el 87 ànecs que van trobar a dins. Els autors que signen el comunicat animen a tothom a obrir les gàbies dels animals explotats amb frases com “Si no tu, qui? Si no ara, quan?” o “Ànims, queden mil·lers d’animals tancats per alliberar”. Tant aquest comunicat com altres porten a pensar que les accions d’aquest tipus s’estan convertint en una constant en terres gironines, gràcies a l’esforç de persones que han decidit passar a l’acció i fer respectar la vida d’aquells animals que actualment són massacrats a granges industrials davant qui només els tracta com a mercaderia.

Comunicats originals a Accion Vegana (www.accionvegana.org)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: