Desastre ecològic? La manipulació dels mitjans entorn els alliberaments de visons

Sempre que es produeix un alliberament de visons hi ha algú que condemna l’acció per les seves consequencies en el medi ambient. Segons els mitjans de comunicació, no hi ha cap espècie més perjudicial per l’ecosistema que el visó americà; s’obliden intencionadament de que cap espècie ha destruit tant el planeta com la humana.

Evidentment, cap d’aquests grups “ecologistes” condemnaria un alliberament d’éssers humans que algú hagi engabiat per aprofitar-se’n de la seva pell. Si les espècies que produeixen danys a l’ecosistema han de ser posades a dins de les gàbies, la nostra ha de ser per força la primera.

En aquests casos els periodistas també s’obliden de que hi ha poblacions lliures de visons americans desde els anys 70, molt abans de que el Front d’Alliberament Animal dugués a terme la seva primera ació (l’any 2001) , a Galicia, Castella, Madrid i el Pais Basc. Aquestes poblacions asilvestrades sorgeixen de fugues accidentals o fortuites (quan els grangers van decidir abandonar les granges al principi de la crisi del sector). Els pelleters i els seus clients son els únics responsables de treure els visons del seu hàbitat natural, privar-los de llibertat i introduir-los als ecosistemas ibèrics, i és a ells a qui els ecologistes ataquem

Es habitual sentir per part dels pelleters i els seus defensors que aquestes accions posen en perill les poblacions de visó europeu. Paradoxalment la causa principal de la desaparició del visó europeu es que aquest ha estat perseguit per la seva pell durant més d’un segle, un fet que els diaris mai comenten. Aquesta persecució ha estat soferta també per qualsevol altres animal susceptible de ser utilitzat per fer un abric.

Per altra banda, els visons són animals solitaris i extremadament territorials, motiu pel qual es dispersen en un raid de centenars de quilòmetres als pocs dies d’haver estat alliberats. D’aquesta forma l’impacte es veu notablement reduït, i en els ecosistemes en els quals l’ésser humà ha aniquilat els depredadors naturals (guineus, llops, martes, visons europeus…) provoquen un efecte positiu en la regulació de l’ecosistema.

Les granges de visons son en si mateixes un autèntic focus de contaminació. Els visons son alimentatsamb menjar d’un alt contingut en proteïnes, és per aixo que proudeixen excrements petits però amb una sobrecàrrega perillosa de nutrents.Els grangers, tot i que davant els periodistes es mostren molt preocupats pel medi ambient quan s’alliberan els seus visons, mai inverteixen els seus beneficis en depurar les seves aigües residuals. Els purins, al degradar-se als rius, generen un descens dràstic del contingut d’oxígen en aigua que pot arribar a asfixiar els peixos salvatges.

Hi ha grangers que fins i tot mostren la seva preocupacó perque “els visons tenen poques oportunitats de sobreviure en llibertat“. Aquesta afirmació és totalment falsa, els visons no han estat domesticats mai i encara conserven el seus instint salvatge. En qualsevol cas, no hi ha discusió posible en que a on no tenen cap oportunitat de sobreviure és a les gàbies.

Els diaris contribueixen a desprestigiar el Front d’Alliberament Animal mostrant imatges de muntanyes de visons morts. Aquests visons no moren per no poder sobreviure en llibertat, sinó perque són colpejats fins la mort pels grangers i els seus amics per poder arranca’ls-hi la pell. Els moviments ecologista i animalista sempre han estat units i no podem permetre que els explotadors ens manipulin per enfrentar-nos entre nosaltres. Els pelleters són l’unic enemic dels dos moviments y hem d’atacar-los de forma unida i sense cap contemplació.

text extret de la revista “sombras y cizallas” nº10. Podras trabar tots els números a http://www.accionvegana.org/

20061017-002vison.jpg

Anuncis

2 Respostes to “Desastre ecològic? La manipulació dels mitjans entorn els alliberaments de visons”

  1. accionarte Says:

    Anda que quitarle el abrigo a una zorra para ponerselo a otra zorra… jeje Saludos desde http:accionarte.iespana.es

  2. j Says:

    El comentario anterior es especista y sexista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: